A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Городенківської міської ради

Інклюзивно-ресурсний центр

Дата: 26.12.2022 08:41
Кількість переглядів: 20

Станом на 25 листопада 2022 року  КУ «ІРЦ» Городенківської міської ради  проведено  43 комплексних оцінок  розвитку дітей, з них 18  повторних.

 

 За 2022 рік надано  2241 послуга, а саме:  1438 психолого-педагогічних та корекційно-розвиткових занять, ,  350 консультацій батькам або законним представникам дітей з особливими освітніми потребами, 453 консультації заступникам з навчально-виховної роботи ЗЗСО, вчителям, асистентам вчителів, вихователям та асистентам вихователів.

 

 

Пріоритетним напрямом діяльності інклюзивно-ресурсного центру є надання методичної допомоги педагогічним працівникам ЗДО та ЗЗСО з метою раннього виявлення та надання своєчасної психолого-педагогічної допомоги дітям з ООП, шляхом проведення інформаційно-просвітницьких заходів серед вчителів, вихователів, асистентів вчителів з метою розширення знань педагогів про специфіку роботи з дітьми з ООП.                                                                                                                                  Спеціалісти центру є учасниками команд психолого – педагогічного супроводу дітей з особливими освітніми потребами, що навчаються інклюзивно в закладах освіти громади.

 

 В Городенківській територіальній громаді  з інклюзивною формою навчання  двадцять  ЗЗСО, в них 39 класів, в яких навчається 43 учні та сім  ЗДО, в яких функціонує 9 інклюзивних груп, в яких навчається та виховується 11 дітей. На обліку в інклюзивно-ресурсному центрі знаходиться 134 особи , з них 122 особи шкільного віку та 12 дітей-дошкільників.

Особлива увага приділяється дітям з ООП внутрішньо переміщених осіб. Починаючи з березня 2022 року і по даний час, фахівці ІРЦ надають психологічну допомогу ВПО, які звернулись в центр. Загалом надано 35 консультацій ВПО, психологічну та логопедичну допомогу отримало 20 осіб, з яких 6 осіб з ООП.

 

Щоб залишити теплу згадку про турботу і про гостинність нашого краю,фахівці інклюзивно-ресурсного центру подарували  дітям  ВПО вишиванки. Це не просто  подарунок – це символ. Ми хочемо зігріти серця дітей. Нехай з їх пам’яті зітруться тяжкі спогади і на зміну їм прийде радість.

 

Для створення єдиного інформаційного простору в закладі за звітний період було створено сторінку установи в соціальній мережі Faceboоk, телеграмканал «Нам УСЕ під силу».

Підвищення освітнього рівня фахівців центру було першочерговим завданням установи. Так , у 2022 році на курсах при ІФ ОІППО підвищили свою майстерність 1 фахівець установи, директор центру підвищила свою кваліфікацію при ЦІПО. Позитивним є те , що педагоги центру приймають активну участь у вебінарах, семінарах. При цьому отримують сертифікати. Завдяки цим заходам, фахівці центру опанували інноваційні технології і методики, покращилась результативність надання корекційних послуг.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора