A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Городенківської міської ради

КЗПО "Центр дитячої та юнацької творчості"

Дата: 26.12.2022 08:39
Кількість переглядів: 19

Довідка

про  роботу

КЗПО «ЦЕНТР ДИТЯЧОЇ ТА ЮНАЦЬКОЇ ТВОРЧОСТІ» ГОРОДЕНКІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

за 2022 р.

 

 

            Пріоритетами діяльності КЗПО «ЦЕНТР ДИТЯЧОЇ ТА ЮНАЦЬКОЇ ТВОРЧОСТІ» ГОРОДЕНКІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ  є пошук і підтримка здібних, обдарованих і талановитих дітей, задоволення потреб учнівської молоді  у творчій самореалізації, популяризація та пропаганда конкурсних програм для дітей і юнацтва. Саме система освіти позашкільного закладу дає додаткову можливість навчити кожного вихованця самостійно мислити, діяти в нестандартних умовах, вирішувати найрізноманітніші завдання сьогодення.

  Основна діяльність закладу позашкільної освіти здійснювалась шляхом проведення занять гуртків згідно затвердженого дирекцією та погодженого з представником трудового колективу розкладу групової та індивідуальної роботи з учнями, відповідно до річного плану роботи закладу.

            Станом на перше січня 2022 року  в ЦЕНТРІ   працювало 59  гуртків  художньо-естетичного, науково-технічного, туристсько-краєзнавчого  та еколого-натуралістичного напрямів. До роботи в них було залучено 758 дітей віком від 5 до18 років. Станом на перше жовтня 2022 року в закладі – 60 гуртків та 738 вихованців. Гуртки працювали за двома рівнями: початковий та основний.

            Освітній  процес  здійснювали 24 педагогічних працівники,  з них: основних  – 23 , сумісників – 1.

        Протягом року педагогами закладу організовано та проведено 35 заходів різного спрямування для учнівської молоді громади, зокрема: урочистості до Дня працівників освіти, конкурс солістів «Пісенний дивограй», конкурс іграшок-сувенірів, конкурс патріотичної поезії, віче до Дня Покрови Пресвятої Богородиці, конкурс дитячого малюнка «Дякуємо захисникам», конкурс-виставка саморобних ялинок «Техноялинка», конкурс фольклорно-етнографічних колективів, конкурс до Дня Святого Миколая в с. Тишківці, різдвяні віншування для працівників установ міста, майстер-класи до Дня захисту дітей, відкриття головної ялинки громади та інші.

        Організовано та проведено заходи  для гуртківців Центру дитячої та юнацької творчості: квести, розважальні програми, виховані заходи, тиждень дитячої творчості, майстер-класи, ігрові простори в рамках проєкту «TERRA DES HOMMES».

Вихованці закладу  взяли участь у 14 заходах громади, 8 обласних виставках та конкурсах, 5 Всеукраїнських та 5 Міжнародних конкурсах та фестивалях. Загалом  посіли 85 призових місця: Міжнародний рівень - Гран-прі та 22 призових місця, Всеукраїнський рівень – 28 призових місця, обласний рівень – 13 призових місць, заходи громади – 21 призове місце.

Більше  500 тис. переглядів набрали   відео-флешмоби та відео пісень   на фейсбук-сторінці закладу  у виконанні наших вихованців Народного художнього колективу «Вокально-інструментального ансамблю», кер. Бабинець І.Я.; вихованців гуртка «Акторська майстерність», кер. Левінська А.Є..

        Педагоги нашого закладу проводили гурткові заняття, флеш-моби, ігри, вікторини з внутрішньо переміщеними дітьми, які знайшли прихисток у нашій Городенківській територіальній громаді тікаючи від війни.

Педагогічний колектив від початку війни постійно підтримує Збройні Сили України: перераховували свій одноденний заробіток на рахунок ЗСУ, разом з вихованцями закладу збирали кошти на благодійних ярмарках, плели сітки, виготовляли окопні свічки, передавали на фронт обереги малюнки, вітальні листівки та ялиночки.

Окрім того, КЗПО «ЦЕНТР ДИТЯЧОЇ ТА ЮНАЦЬКОЇ ТВОРЧОСТІ» ГОРОДЕНКІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ активно співпрацює  з Городенківською міською радою, відділом освіти, відділом проектів, Сектором молоді та спорту, службою у справах дітей, Центром культури та мистецтв, КУ «Інклюзивно-ресурсний центр», Міською публічною бібліотекою ім. Л.Мартовича Городенківської міської ради, освітніми закладами громади.

 

Директор КЗПО «ЦДЮТ»                                                Оксана Мельниченко

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Напрями роботи

 

 

 

Гуртки працюють на базі:

 

міських   шкіл

  •  26 груп,  367 дітей (48,4%)

 

сільських   шкіл

  •  12 груп,  148 дітей  (19,5,8%)
  •  

 Палацу культури

  • 2 групи, 24 дитини (3,2 %)
  •  

закладів дошкільної освіти

  • 1 група, 15 дитини (2 %)

 

КЗПО «ЦДЮТ»

  • 18 груп,  204 дитини (26,9%)

 

         Гуртки працюють:

в сільській місцевості  - 12  груп - 148  дітей (19,5 %)

в міській місцевості  - 47 груп  -  610  дітей  (80,5 %)

 


« повернутися

Вхід для адміністратора